5 leukste dingen op maximaal 1 km afstand van Villa Gentil

Curacao is geen groot eiland, maar er is ontzettend veel te beleven en ontdekken! Voor een aantal bezienswaardigheden moet je met de auto, maar ook dichtbij Villa Gentil zijn heel veel leuke dingen om te zien en te doen. Wat lijkt jou het leukste?

Flyboarden

1. Flyboarden

Dit is misschien wel één van de spannendste dingen die je op heel Curacao kun doen: flyboarden! Met behulp van een soort jet pack vlieg je boven het water en kan je na goed oefenen zelfs als een dolfijn door het water heen. Super spectaculair! Durf je niet zelf op een flyboard? Ook kijken naar anderen is al geweldig.

Locatie: Jan Thiel Beach (5 min lopen van Villa Gentil)
Website: www.facebook.com/zapataflyboardcaribbean

2. Haar laten invlechten

Niet alleen prachtig bij mannen en vrouwen met kroeshaar, ook leuk en praktisch voor mensen zonder kroeshaar. Veel jonge meiden laten hun haren invlechten met mooie kraaltjes aan de uiteinden. Zo blijft het haar lekker uit het gezicht tijdens het spelen en het ziet er prachtig uit!

Locatie: Jan Thiel Beach (5 min lopen van Villa Gentil)
Website: www.janthielvillage.com/eid/53

3. Cocktails drinken

Dit hoort er natuurlijk bij als je op Curacao bent! Op loopafstand van Villa Gentil vind je ongelofelijk veel restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van een lekkere cocktail, maar ook een uitgebreide maaltijd. Goed nieuws: niemand hoeft te BOB’en, want je loopt in 5 minuten terug naar Villa Gentil!

Locatie: Jan Thiel Beach (5 min lopen van Villa Gentil)
Website: www.janthielvillage.com/wine-and-dine

4. Duiken 

De onderwaterwereld van Curacao is één van de mooiste ter wereld. Niet gek dat er op loopafstand van Villa Gentil maar liefst twee duikscholen zijn! Ga zeker eens langs, want het duikgebied bij Jan Thiel is super mooi. Wil je nog meer van de onderwaterwereld zien? Ga dan mee op een goed georganiseerde duik trip. Wil je niet duiken, maar wel het koraal en de vissen zien? Snorkelen bij Jan Thiel is ook prachtig.

Locatie: Jan Thiel Beach (5 min lopen van Villa Gentil)
Website: www.divecenterscubado.nl

5. Zoutpannen

Zin in een actief uitstapje dichtbij Villa Gentil? Loop dan even naar de zoutpannen! Probeer zo vroeg mogelijk te gaan, want tussen de middag wordt het flink heet. Echt de moeite waard, want het is een prachtig natuurgebied waar je soms ook flamingo’s kunt spotten. Achter resort Morena ligt een paadje waarover je bij de zoutpannen komt.

Locatie: Jan Thiel (10 min lopen van Villa Gentil)
Website: www.morenaresort.com/language/nl/activiteiten-tours/wandelen-fietsen-curacao