5 dingen die je nog niet wist over Curacao

Wat weet jij allemaal al over Curacao? Als je er een keer bent geweest weet je vast al veel meer dan mensen die het eiland nog nooit bezocht hebben. Toch zijn er een aantal weetjes die je als toerist niet zomaar ontdekt, terwijl het zeker leuk is om te weten! Daarom hebben we hier 5 dingen die je nog niet wist over Curacao… Of kende jij er al wel een paar?

Curacao

 

  • Sinterklaas wordt ook op Curacao gevierd! Elk jaar in november komt ook op Curacao de goedheiligman aan wal.
  • Op Curacao kan je gewoon je boodschappen doen bij de Albert Heijn. Hoewel het natuurlijk leuk is om nieuwe dingen te proberen, vinden veel mensen hun vertrouwde producten ook erg fijn!
  • Kraanwater kan je op Curacao gewoon drinken, het is zelfs super schoon! Hoe dat komt? Curacao heeft een fabriek waarin zout water wordt omgezet in drinkwater.
  • Curacao is een droog eiland en daardoor hebben planten, bomen en gewassen moeite om hier te groeien. De Aloe Vera plant heef hier echter geen last van, en groeit dan ook wél op het eiland. In het Papiaments heet hij Sentebibu en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld gels en shampoos.
  • Een populaire sport onder de Curaçaoënaars is honkbal. Ze zijn er zelfs zo goed in dat er regelmatig spelers worden gescout voor grote Amerikaanse ploegen.

Heb jij nog leuke weetjes over het eiland? Laat het ons weten via de Villa Gentil Facebookpagina!